Přehled počasí v týdnu: 10.1.-18.1.2005 Meteopress Online





10.1.2005
Slábnoucí studená fronta postoupí ze západní do střední Evropy.
Dnes bylo polojasno až oblačno, na severu našeho území dopoledne místy až zataženo se slabým deštěm. Teploty vystoupily na maximálně 13°C. Foukal jihozápadní vítr kolem 5 m/s, na horách až kolem 10 m/s.

11.1.2005
Slábnoucí studená fronta postupuje přes Německo zvolna k východu a během dne ovlivní zejména sever našeho území.
Dnes bylo polojasno až oblačno, od severu místy až zataženo, na jihovýchodě mlhavo. Teploty vystoupily na maximálně 10°C. Foukal jihozápadní vítr kolem 5 m/s, na horách až kolem 10 m/s.

12.1.2005
Ze západní do střední Evropy postupuje studená fronta.
Dnes bylo oblačno, od západu až zataženo, na jihovýchodě a jihu i polojasno. Přeháňky postupovaly ze středních Čech dále k východu. Teploty vystoupily na maximálně 10°C. Foukal jihozápadní vítr kolem 5 m/s.

13.1.2005
Nad naše území bude i nadále proudit studený vzduch od severozápadu.
Dnes bylo oblačno až zataženo, od západu zpočátku polojasno až skoro jasno. Srážky postupovaly ze středních Čech dále k východu. Odpoledne se již od západu začaly vyskytovat sněhové přeháňky. Teploty vystoupily na maximálně 7°C. Foukal severozápadní vítr kolem 5 m/s.

14.1.2005
Kolem tlakové níže nad Finskem proudí do střední Evropy od severozápadu až severu studený vzduch.
Dnes bylo oblačno až zataženo, místy sněhové přeháňky. Teploty vystoupily na maximálně 6°C. Foukal severozápadní vítr kolem 5 m/s.

15.1.2005
Počasí u nás ovlivňuje tlaková výše nad střední Evropou.
Dnes bylo oblačno až polojasno, na severu a východě místy sněhové přeháňky. Teploty vystoupily na maximálně 6°C. Foukal severozápadní vítr kolem 5 m/s.

16.1.2005
Kolem tlakové výše, která postoupí ze střední Evropy nad Bělorusko, k nám začíná proudit ve vyšších vrstvách atmosféry teplejší vzduch od jihozápadu.
Dnes bylo jasno až polojasno, v dopoledních hodinách místy mlhy. Teploty vystoupily na maximálně 6°C. Foukal slabý jižní vítr 1 až 4 m/s.










Přehled za týdny:




Zpět na hlavní stránku