Přehled počasí v týdnu: 26.4. - 2.5.2004 Meteopress Online





26.4.
V oblasti vyššího tlaku vzduchu postupuje zvolna přes východním Německo k jihovýchodu nevýrazná frontální vlna.
Dnes bylo většinou oblačno, na severu až zataženo, místy s deštěm, na jihu bylo místy i polojasno. Teploty vystoupily na 12 až 17°C. Foukal většinou proměnlivý vítr 2 až 6 m/s.

27.4.
V nevýrazném výběžku vyššího tlaku vzduchu, který k nám zasahuje od severovýchodu, se nad naším územím rozpadá slabé frontální rozhraní.
Dnes bylo zpočátku většinou oblačno, během dne ubývalo oblačnosti na polojasno. Teploty vystoupily na 12 až 17°C. Foukal většinou proměnlivý nebo východní vítr 2 až 6 m/s.


28.4.
Dnes bylo převážně polojasno až skoro jasno. Teploty vystoupily na 17 až 23°C. Foukal vítr východních směrů 3 až 7 m/s.

29.4.
Po přední straně tlakové níže nad jihozápadní Evropou proudí do střední Evropy teplý vzduch od jihu.
Dnes bylo zpočátku převážně polojasno, později ažoblačno. Teploty vystoupily na 17 až 23°C. Foukal vítr východních směrů 3 až 7 m/s.

30.4.
Po přední straně rozsáhlé tlakové níže nad jihozápadní Evropou bude pokračovat do střední Evropy příliv teplého vzduchu od jihu.
Dnes bylo skoro jasno až polojasno. Teploty vystoupily na 19 až 25°C. Foukal vítr východních až jižních směrů 3 až 7 m/s, místy s nárazy až 20 m/s.

1.5.
Zvlněná studená fronta nad Bavorskem a Alpami postupuje jen zvolna k severovýchodu. Před ní k nám proudí teplý a labilní vzduch od jihovýchodu.
Dnes bylo skoro oblačno až zataženo, odpoledne od jihozápadu, západu s přeháňkami. Teploty vystoupily na 19 až 25°C. Foukal vítr východních až jižních směrů 3 až 7 m/s, místy s nárazy až 20 m/s.

2.5.
Studená fronta postupuje zvolna přes východní Moravu a Slezsko dále k severovýchodu.
Dnes bylo oblačno až zataženo s přeháňkami. Teploty vystoupily na 14 až 20°C. Foukal vítr západních směrů 3 až 7 m/s.









Přehled za týdny:




Zpět na hlavní stránku