Přehled počasí v týdnu: 1. - 7.3.2003 Meteopress Online




1.3.2004
Od severozápadu se na naše území rozšiřuje výběžek vyššího tlaku vzduchu.
Dnes bylo oblačno až zataženo, na Moravě skoro zataženo, zpočátku dne s trvalejším sněžením, během odpoledne srážky slábly a oblačnosti v Čechách dále ubývalo. Teploty -4 až 1°C, vítr severních směrů 3 až 8 m/s.

2.3.2004
Teplá fronta postupuje přes Polsko a Německo zvolna k jihovýchodu.
Dnes bylo oblačno až zataženo místy se sněžením. Teploty -4 až 1°C, vítr severozápadní 3 až 8 m/s.

3.3.2004
Od severu přechází přes naše území studená fronta.
Dnes bylo zataženo se sněžením, v nižších polohách i s deštěm nebo deštěm se sněhem. Teploty vystoupily na -1 až 5°C. Foukal západní vítr kolem 7 m/s s nárazy do 15 m/s, na horách až do 25 m/s.

4.3.2004
Po přední straně hřebene vyššího tlaku vzduchu, který se k nám rozšířil od severozápadu, proudí do střední Evropy studený vzduch od severu.
Dnes bylo oblačno až polojasno, na východě i zataženo se sněžením. Teploty vystoupily na -4 až 4°C. Foukal severní až severozápadní vítr kolem 4 m/s.

5.3.2004
Počasí u nás ovlivňuje oblast vysokého tlaku vzduchu, jejíž střed bude postupovat jižní Skandinávie dále k jihovýchodu a příliv studeného vzduchu od severovýchodu zeslábne.
Dnes bylo zpočátku oblačno až polojasno, místy i zataženo se sněžením. Během odpoledne bylo až skoro jasno. Teploty vystoupily na -5 až 3°C. Foukal severozápadní vítr kolem 4 m/s.

6.3.2004
Tlaková výše postupuje přes Slovensko dále k jihovýchodu. Okluzní fronta nad Německem postupuje zvolna k východu. Odpoledne a večer začne ovlivňovat počasí v Čechách.
Dnes bylo zpočátku oblačno jen na západě, na zbytku území bylo polojasno až skoro jasno, odpoledne postupovala oblačnost dále k východu, odpoledne bylo na západě místy i zataženo se sněžením. Teploty vystoupily na -5 až 3°C. Foukal jihozápadní vítr kolem 4 m/s.

7.3.2004
Počasí u nás ovlivňuje mělká brázda nízkého tlaku vzduchu.
Dnes bylo zpočátku zataženo, v severní polovině území se sněžením, odpoledne se odd západu postupně oblačnost protrhávala na oblačno až polojasno. Teploty vystoupily na -2 až 6°C. Foukal jihozápadní vítr kolem 6 m/s.










Přehled za týdny:




Zpět na hlavní stránku